Már a Wizz Air részvényeivel is lehet kereskedni a budapesti tőzsdén

2020. december 17. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult a kereskedés a Wizz Air részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) alternatív platformján, a BÉTa piacon, az európai cég részvényei iránt jelentős lesz az érdeklődés a magyar befektetők részéről – mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, amikor ünnepélyes kereskedésindító csengetést tartottak a BÉT-en.

Elmondta: a BÉTa piac lehetőséget kínál a kereskedésre európai nagyvállalatok értékpapírjaival. Hozzátette, hogy a magyarországi gyökerű nemzetközi légitársaság részvényei devizaátváltás nélkül érhetők el a befektetési szolgáltatókon keresztül, az elszámolás forintban, az OTP Bank árjegyzésével történik.

Váradi József, a Wizz Air Holdings Plc. társalapítója és elnök-vezérigazgatója arról beszélt: a cég növekedésében fontos szerepet töltött be a tőkepiaci finanszírozás. Ezért örömnek nevezte, hogy a magyar befektetők a Budapesti Értéktőzsdén keresztül elérhetik a társaság részvényeit, és így részesedni tudnak a Wizz Air sikereiből.

A Wizz Air diszkont légitársaság erős magyarországi jelenléttel bír. A társaság 2003-ban alakult, az első járatát 2004. május 19-én, Katowicéből indította. Mára stabil növekedésével Közép- és Kelet-Európa egyik vezető légitársaságává vált, amely 134 repülőgépből álló flottájával több mint 960 útvonalat kínál utasainak, több mint 260 repülőtérről.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!