Harminc-negyven biztonsági céghez vonulhatott ki a NAV

2020. december 16. – 15:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vehették az egyik piacvezetőnek tartott vagyonvédelmi cég vezetőjét is kedden hajnalban, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy összehangolt akció keretében házkutatásokat tartott harminc-negyven biztonsági cégnél, az akcióban a cégek vezetése is érintett, írja a Hvg.hu saját értesülés alapján.

Az akció tényét a NAV még nem erősítette meg a lapnak, kérdéseket küldtünk mi is, de válaszában csak annyit közölt az adóhivatal, hogy folyamatban lévő ügyről nem hozhat nyilvánosságra részleteket.

A Hvg.hu azt írja, több, egymástól független forrásból is megerősítették nekik az akció tényét. Információik szerint az érintett cégek egy részét már évekkel ezelőtt elkezdték vizsgálni az adónyomozók, az ügy pedig mostanra jutott oda, hogy már házkutatásokat rendeltek el, és őrizetbe is vettek több embert.

A Hvg.hu azt írja, hogy a vagyonvédelmi cégekre már egy ideje jobban odafigyel az adóhatóság, mert felmerült, hogy többen trükközhetnek a szektorban: számlázási láncolatokkal elkövetett adókijátszásról, adóelkerülésről ír a lap, és arról, hogy még a nagyobb, több száz fős állományú cégeknél is előfordul, hogy csak a munkavállalók töredékét jelentik be, a többieket pedig ún. „dobós” cégektől kölcsönzik, amik nem fizetnek járulékokat az alkalmazottak után, később pedig bedőlnek. Azt írják, az elmúlt években több cég ellen is indult már vizsgálat a fentiek miatt, egy részük rendezte is a problémát, ám a mostani büntetőügyekről úgy tudják, egy részük korábbra nyúlik vissza.

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!