Tállai: A kormányhivatal megállítja az adót emelő önkormányzatokat

2020. december 9. – 08:44

frissítve

Tállai: A kormányhivatal megállítja az adót emelő önkormányzatokat
Tállai András mezőkövesdi ligetet ad át, avagy utánam a vízözön Fotó: Vajda János / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A pénzügyminiszter-helyettes szerint tiszta a jogi helyzet, rendkívüli jogrend van érvényben, ez felülírja az önkormányzatok korábbi döntéseit is.

Az illetékes kormányhivatal döntése akadályozza majd meg azoknak az önkormányzatoknak a tervét, amelyek az adóstop ellenére megpróbálják jövőre felemelni a helyi közterheket – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese. Tállai András egyúttal már-már betegesnek nevezte azt, ahogyan a baloldal ragaszkodik a megszorításhoz.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Mint Tállai a lapnak nevesítve is kifejtette, „rövid úton kudarcba fog fulladni Niedermüller Péter partizánakciója, az adóstop él”.

Erzsébetváros DK-s polgármestere korábban jelezte, kitart a január 1-től meghatározott helyi adók mértéke mellett, mert az inflációkövető emelésekről már novemberben, az adóstop bejelentését megelőzően döntést hozott az önkormányzat.

Tállai szerint rendkívüli jogrend van érvényben, és ilyenkor a hatályos törvényeket, így a helyhatóságok rendeleteit is felülírják az ilyenkor meghozott kormányrendeletek szabályai.

A politikus végül egy politikai kommentárral is kiegészítette a szavait. „Már-már betegesnek tűnik az a vonzódás, amelyet a baloldal érez az adóemelések iránt” – fogalmazott.

Mint ismeretes, a koronavírus idején a kormányoldali közgazdászok és tisztviselők valamiért főleg az önkormányzatoknak járó bevételek csökkentésében hisznek, a helyi adók megemelési tilalma mellett az ingyenes parkolás bevezetése is nyirbálja a településvezetések forrásait, de az eddigi legmerészebbet Parragh László kamarai elnök mondta, aki a kilábalást a helyi iparűzési adók átmeneti lenullázásában látta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!