A Walmart áruházlánc is ad el koronavírustesztet

2020. december 9. – 07:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Walmart áruházlánc online kínálja a koronavírusteszteket az Egyesült Államokban. A tesztek ára 99 és 135 dollár között mozog. Van, amelyik egyúttal az influenzafertőzést is kimutatja – írta a Business Insider.

Az egészségügyi hatóság által jóváhagyott tesztre beküldött minták eredményeit a laborok 24–48 órán belül eljuttatják a vásárlóhoz.

A Walmart a járvány kezdete óta 600 pontot nyitott, ahol érintésmentesen, autóban ülve vehetik át a teszteket a vásárlók. A texasi El Pasóban pedig drónnal is házhoz szállítják a teszteket.

Az Egyesült Államokban 6,2 millió aktív fertőzöttet tartanak számon, a halálos áldozatok száma több mint 293 ezer. Eddig 211 millió tesztet végeztek el, ami lakosságarányosan háromszorosan haladja meg a magyarországi szintet.

Az Egyesült Államok januárban hivatalba lépő elnöke közölte, hogy elnöksége első száz napján 100 millió adag oltást tesznek elérhetővé az ország egészségügyi hatóságai. Joe Biden alapvető változást ígér a járványkezelésben, remélve, hogy az emberek hamarosan levehetik a maszkokat – egyelőre azonban szükség van rájuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!