24.hu: Akkor is kap 330 millió közpénzt a Rogánt helikoptereztető cég, ha fel sem szállnak

2020. december 7. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) az elmúlt időszakból több évben rendelkezésre állási díj nélkül is meg tudta oldani a légi szállítást, idén azonban egy olyan szerződést kötöttek, amely százmilliós alapdíjat biztosít a Rogán Antal helikoptereztetésével ismertté vált cégnek.

A 24. cikke szerint bruttó 650 millió forintos közpénzes megrendelést, illetve keretszerződést kapott a Rogán Antal reptetésével ismertté vált kadarkúti Fly-Coop Kft., amelynek értelmében folyamatosan biztosítanak két, legfeljebb két órán belül felszállásra képes repülőgépet az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) részére donor-szerv és/vagy orvoscsoport szállítására. Ezt egészíti ki a többi repülési díj, a Fly-Coop eseti légi szállítási megrendeléseket is kaphat a OVSZ-tól.

A szerződés értelmében a Fly-Coop nettó 259,8 millió (bruttó 330 millió) forint rendelkezésre állási díjat kap, ez az összeg akkor is megilleti őket, ha egyszer sem kell felszállniuk. A Fly-Coop Kft. tulajdonosa a NER-közeli Jakab család, az OVSZ megbízott főigazgatója pedig Bayerné Dr. Matusovics Andrea, a kormányközeli újságíró, Bayer Zsolt felesége.

A cég felbukkanásáig az OVSZ egyik légi szállítója a kiskunlacházi Jet-Stream 2004 Kft. volt, amely rendelkezésre állási díj nélkül vállalta a munkát – írja a lap. A Fly-Coop Kft. az utóbbi években szépen növekedett: 2015-ben még 191 millió forint volt a forgalmuk, amelyet 2019-re sikerült csaknem tizenötszörösére, több, mint 2,8 milliárd forintra felvinni.

A Fly-Coop neve 2016-ban lett ismert, ez volt az a cég, amely Rogán Antalt és korábbi feleségét, Rogán-Gaál Cecíliát helikopterrel szállította egy esküvőre. Az ügyet az azóta bezáratott Népszabadság írta meg, Rogán a lap érdeklődésére először letagadta a helikopterezést, majd amikor fotókat küldtek neki, azt mondta, a luxusutat feleségének cége barterezte le a Fly-Coop Kft.-vel.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!