Három százalékkal emelkednek a nyugdíjak jövőre

2020. december 3. – 06:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este jelent meg a Magyar Közlönyben a 2021-es nyugdíjemelést rögzítő rendelet – a várakozásoknak megfelelően a jövőre várt inflációt követő emelés történik majd, melynek mértéke három százalék.

A nyugdíjemelés január 1-én lép hatályba, ennyivel emelkedik többek között az öregségi nyugdíj, az özvegyi nyugdíj, a szülői nyugdíj, az árvaellátás, a korhatár előtti ellátás, szolgálati járandóság.

A 3%-os emelésen felül 2021-ben elindul a 13. havi nyugdíj visszaépítése is, ám ez egy lépcsőzetes folyamat lesz, négy év alatt történik majd meg. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy 2021 februárjában egy heti plusz járadékot kapnak a nyugdíjasok, 2022 februárjában plusz két hetet, 2023 februárjában plusz három hetet, majd 2024 februárjától már fixen a plusz egy havi nyugdíjat folyósítják.

Előbb érkezik a decemberi nyugdíj

Decemberben korábban, jövő szombat előtt érkeznek az érintettekhez a nyugdíjszerű ellátások és a nyugdíj – közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön az MTI-vel. Novák közleménye szerint a havi ellátást a bankszámlákra minden hónap 12-én utalják, decemberben a karácsony miatt viszont már a napokban megkapják nyugdíjasok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!