Idén is látott pofátlan black friday akciót?

2020. november 27. – 11:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az idén november 27-ére eső black friday a fantasztikus akciók mellett a pofátlan megtévesztésekről is szól minden évben. Már kaptunk is néhány olvasói levelet, amelyek azt támasztják alá, hogy ez alól a szabály alól 2020 sem kivétel (mondjuk miért pont 2020 jelentene pozitív csalódást bármilyen szempontból).

Egy olvasónk például olyan tudatosan készült a várható nagy akcióra, hogy az eMag applikációjában kedvencnek jelölte a gondosan előre kiválasztott termékeket, de arra gyanakodott, hogy a korábbi évekhez hasonlóan előfordulhatnak megtévesztő árazások, képernyőfotókat is készített a korábbi állapotokról. Eszerint az általa kinézett mosogatógép black friday előtt 119 ezer forintba került, black friday akcióban pedig 114 ezer forintba, ami ugyan valóban kevesebb potom 5 ezer forinttal, viszont az appban ennél sokkal nagyobb leárazást tüntettek fel:

Olvasónk már majdnem megvigasztalódott ez után a csalódás után, mivel a szintén korábban kinézett mosó-szárítógépet valóban rendesen leárazta a Konyhagépmárkabolt nevű eMag-partner (az eMag valójában nem egy bolt, hanem egy piactér, amelyen keresztül különféle boltok termékeit vehetjük meg), de végül ennek a vásárlásnak is koppanás lett a vége. Hiába állt az applikációban, hogy a termék raktáron van, és kapott is visszaigazoló emailt olvasónk a vásárlásról, egy nappal később tájékoztatták, hogy sajnos nem sikerült a kinézett gépet lefoglalnia, a pénzét pedig visszatérítették.

Olvasónk beszámolója szerint a sikertelen foglalásról tájékoztató emailben egy linket is elhelyeztek, amelyre kattintva olvasónk ismét be tudta volna rakni a terméket a kosarába – az eredeti, nem akciós áron. A mosogatógép és a mosó-szárítógép miatti átverésgyanúja miatt olvasónk a GVH-nál is bejelentette az esetet. A GVH korábban vizsgálódott az eMag piacterének black friday akciói ügyében.

Szintén elég furcsa leárazásról kaptunk képernyőfotókat egy másik olvasótól. Ő az About You webáruházban nézett ki egy cipőt, amelyet már a black friday előtt is rendesen leakciózva (39,9 ezer forint helyett 26,9 ezer forintért) árultak. Ha arra számított, hogy most majd ennél is jobban járhat, akkor csalódnia kellett, a szuper engedmény keretében ugyanis 3 ezer forinttal a korábbi kedvezményes ár fölött kínálták ugyanazt a cipőt.

Ha megtévesztő, pofátlannak tűnő black friday akciót lát valahol, küldje el nekünk az ugyelet@telex.hu címre!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!