A csőd szélén áll a legnagyobb amerikai hangszerkereskedő

2020. november 23. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Csődvédelmet kért a Guitar Center, az Egyesült Államok legnagyobb gitárforgalmazója, miután a koronavírus-járvány miatt zuhant a forgalma, és a cég nem tudta rendezni egy esedékes, 45 millió dolláros kamattörlesztését a múlt hónapban,

A cég mintegy 300 üzlettel rendelkezik országszerte, de a boltok nagy része jelenleg zárva tart, vagy minimális a forgalmuk. A járvány első hulláma alatt a Guitar Center boljainak 75 százalékát zárta be. A hangszerkereskedőnek van online üzletága is, de a gitárokat hagyományosan személyesen értékesítik, így ez nem tudta bepótolni a kieső bevételeket, ahogy a meghirdetett online gitárkurzusok sem.

A Guitar Center a múlt évet még 2,3 milliárd dolláros bevétellel zárta, miközben az adóssága 1,3 milliárd dollárra emelkedett.

Az 1959-ben alapított, 1997-ben a tőzsdére is bevezetett cég hétvégi közlése szerint megállapodás született a hitelezőkkel az 1,3 milliárd dolláros adósság 800 millió dollárral történő csökkentéséről, és arról, hogy pótlólagos pénzügyi forráshoz jut a jelenlegi tulajdonos révén és külső befektetési alapok bevonásával.

A Guitar Center azzal számol, hogy az év végén kikerülhet a csődvédelem alól. Az üzletei továbbra is nyitva tartanak, és az alkalmazottakat is fizetik.

A Telex friss híreit itt találja >>>

A koronavírus-járvány hatására az első fél évben csődvédelmet kért számos neves amerikai kiskereskedelmi cég, köztük a J.C. Penney, a Neiman Marcus és a J.Crew Group Inc. A Neiman Marcus azóta kikerült a csődvédelem alól.

(MTI, Business Insider)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!