Nem keltek el a Bahart vitorláskikötői

2020. november 20. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Eredménytelenül zárult a Bahart vitorláskikötőinek üzemeltetésére kiírt pályázat, ezért a többségben állami kézben lévő társaság felkészül a kikötők további saját üzemeltetésére. Egy esetleges új pályázat kiírásáról tulajdonosi döntés szükséges, írja a 24.hu.

A tizenegy balatoni vitorláskikötőre csak egyben lehetett pályázni, a nyertes pedig 15 évre vehette volna bérbe az értékes ingatlanokat. A pályázati feltételek arra utaltak, csak egy szűk befektetői kör tud megfelelni az előírásoknak: a tenderen indulóknak minimum félmilliárd forint saját tőkével, értékelhető ingatlanüzemeltetési tapasztalattal kellett rendelkezniük, vállalniuk kellett a kezdő, minimum nettó 475 milliós éves üzemeltetési díjat, amely még nem tartalmazza a közüzemi, fenntartási és felújítási költségeket, írja a lap.

A lap szerint a Bahart az ingatlanok kiárusításával nagyot kaszálhat. A két balatoni kempingjét több mint kétmilliárd forintért árulja, a csopaki kikötőért pedig valaki már ki is fizetett 890 millió forintot úgy, hogy a kikötő csak 10-12 férőhelyes, a hozzá tartozó parknak pedig 2 százalékos a beépíthetősége.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!