Mfor: Offshore-hátterű cégtől bérel buszokat a BKV

2020. november 18. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Offshore-hátterű cégtől bérel buszokat a BKV, írj az Mfor. A használt buszok bérlésére vonatkozó közbeszerzési eljárást még a járvány első hullámának idején bonyolították le, de az eredmény csak most derült ki. Több réteget kell felfejteni a cégek tulajdonosi szerkezetében, hogy eljussunk a dolgok végére.

A Budapesti Közlekedési Zrt. még áprilisban írt ki közbeszerzési eljárást használt, alacsonypadlós, dízel csuklós buszok bérlésére. A kiírás szerint 6 darab, legfeljebb 12 éves, légkondicionált buszt keresett 12 hónapra a BKV. A tendert a budapesti CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. nyerte, a bérleti szerződés összértéke nettó 342 millió forint – írja a lap.

A CR-Facilities Zrt. nagyon fiatal cég, idén május 11-én alapították, hét nappal azelőtt, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje. Ezt a céget három másik társaság alapította, köztük a budapesti székhelyű Cratis Ingatlanbefektető Zrt. Ennek a vállalkozásnak a tulajdonosa pedig egy ciprusi székhellyel bíró offshore-cég, az Agrina Holdings.

Ennél a cégnél a ciprusi tisztségviselők mellett három magyar személy neve tűnik fel: Sasinszki Ágnesé, Temesvári Gáboré, valamint Jákó János Dezsőé. Sasinszki Ágnes és Temesvári Gábor Leisztinger Tamás cégbirodalmához szorosan kötődő személyek – írja a lap.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!