Direkt36: Szabálytalanul szerzett pénzt egy MSZP-s politikus kormányközeli társaival

2020. november 11. – 08:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szabálytalanságokra bukkant az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF egy olyan csatornafejlesztési projektnél, amelyben az egyik nyertes Óbuda MSZP-s alpolgármesterének, Czeglédy Gergőnek a cége volt. Mindezt a Direkt36 cikke nyomán tárta fel az Európai Csalás Elleni Hivatal.

Az OLAF összességében húsz, csatornafejlesztési beruházások reklámozására kiírt pályázatot kifogásol, amelyekben összesen 500 millió forintot lehetett elnyerni, 85 százalékban EU-s forrásból.

A 2018–19-ben lebonyolított kommunikációs tenderek legnagyobb részét annak a Várnai Tamásnak a cégei nyerték el, aki az első Orbán-kormány idején a jelentős állami megrendeléseket elnyerő Ezüsthajó Produkció Kft., míg az újabb Fidesz-kormányzás alatt egy darabig a TV2 igazgatósági tagja is volt. Czeglédy Gergő ezeknél a kifogásolt pályázatoknál úgy került képbe, hogy a Perfektum PR Kft. nevű cége néhol konzorciumi partner, máshol alvállalkozó volt Várnai cégei mellett.

Czeglédy a Direkt36-nak elismerte a vizsgálat tényét, de szerinte az OLAF nem emelt kifogást a pályázatok résztvevőivel, így az ő vállalkozásával szemben sem.

Az OLAF annyit közölt a lap kérdésére, hogy vizsgálatuk szerint az érintett pályázatoknál korlátozott volt a verseny. A csalás elleni hivatal a közelmúltban lezárult vizsgálata után azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy tegyen lépéseket a szabálytalanul felhasznált pénzek visszaszerzésére. Az ügyről további részletet nem árultak el, így azt sem közölték, hogy mekkora összeg visszaszerzésére tettek javaslatot.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!