Bónusszal és éjszakai árufeltöltéssel fordul rá a Tesco az év végére

2020. november 10. – 08:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Száz fontos, vagy nagyjából 40 ezer forintos egyszeri bónuszt ad minden munkavállalójának a Tesco decemberre, hogy elismerje a járványügyi védekezéssel együtt várhatóan fokozott megterheléssel járó munkájukat, és ugyancsak óvintézkedésként átmenetileg újra bevezetik az éjszakai árufeltöltést, hogy minimalizálják a fertőzés veszélyét – írja a cég hétfői bejelentése alapján a Magyar Nemzet.

Éjszakai műszak évek óta nincs már a Tesco boltjaiban, a mostani helyzetben azért döntöttek az újbóli bevezetése mellett, hogy az elkerülhetetlen év végi tömegben az üzletek dolgozóinak ne az egymás sarkán taposó emberek között kelljen pótolni a polcokról fogyatkozó termékeket. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke a lapnak elmondta, hogy üdvözlik az áruházlánc előrelátó döntését, és hozzátette, az extra terhelés miatt javasolták korábban azt is, hogy a munkáltató pénzben is fejezze ki az elismerését az alkalmazottai iránt.

Bubenkó hozzátette, hogy továbbra is az egészségvédelem az elsődleges szempont, ezért nem lenne szerencsés, ha a bónusz arra ösztönözné az embereket, hogy betegen is bemenjenek dolgozni, de hozzátette, egyelőre úgy látják, hogy a kilátásba helyezett extra juttatás csak megerősíti a dolgozók kitartását. Ilyesmit egyébként az ír Tesco is jelentett be, ott a november 29-e és december 26-a közti időszakra 10 százalékkal megemelik az alkalmazottak órabérét.

A KDFSZ elnöke arra is kitért, hogy szerinte hasznos lehet az éjszakai árufeltöltés bevezetése is, ami nemcsak a fertőzés kockázatát csökkenti, hanem extra pótlékkal is jár, amivel a bónuszon túl is nőhet az alkalmazottak bére. Mint mondta, az átmeneti intézkedés okozhat majd feszültségeket, de a kényelmetlenségekkel együtt is jobb a helyzet, mintha valaki megbetegszik és táppénzre kell mennie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!