Minden ötödik háztartás bevételeit megvágta a vírus

2020. november 9. – 11:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mindez a Népszava kutatásából derül ki.

A lakosság 66 százaléka szerint egyre nehezebb egészségügyi ellátáshoz jutni a járvány óta – derül ki a Publicus Intézet Népszava megbízásából készített októberi felméréséből.

(Ide kattintva olvashatja további friss híreinket!)

A pesszimisták tábora jelentősebb a magukat ellenzékinek vagy bizonytalannak vallók körében, de a kormánypárti szavazók is elégedetlenek: 50 százalékuk szerint nehezebb ellátáshoz jutni. Az ellenzékiek ennél borúsabb képet látnak, 76 százalék szerint romlott az egészségügyi ellátás, a bizonytalanok 69 százaléka is így véli.

Minden ötödik magyar (22 százalék) a háztartás bevételeinek csökkenéséről számolt be a járvány idején, de a döntő többség (76 százalék) nem tapasztalt változást. A megkérdezettek 24 százaléka viszont kevesebbet költ élelmiszerre, ruházkodásra (17 százalék) és kultúrára (15 százalék).

A megkérdezettek 43 százaléka szerint településükön egyre több az álláskereső, 33 százalék szerint megnőtt az igény a közmunkára is. A magyarok 41 százaléka szerint az önkormányzatoknak egyre nagyobb nehézségekbe ütközik, hogy segítsék az embereket és a vállalkozásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől