32 ezren vesztették el az állásukat szeptemberben

2020. október 29. – 10:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az előző évi adatokhoz képest 35 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma a harmadik negyedévben, szeptemberben viszont 32 ezer is elvesztette az állását az augusztusi statisztikákkal összevetve, jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma lényegében nem változott, a magukat közfoglalkoztatottaknak vallóké 16 ezerrel, a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjaié pedig 21 ezerrel csökkent, áll az MTI által szemlézett jelentésben.

A 15-64 éves korosztály aktivitási rátája 0,7 százalékponttal 73,5 százalékosra nőtt, a munkaerőpiacon jelen lévő gazdaságilag aktív népesség létszáma 6 ezerrel emelkedett, az inaktívak száma 55 ezerrel, 1 millió 665 ezerre csökkent egy év alatt, a korcsoport lélekszámának 49 ezres csökkenése miatt.

Az viszont látszik, hogy több nő vesztette el a munkáját, mint férfi, hiszen a 15-64 éves férfiak foglalkoztatási rátája 77,6 százalékos volt, ami 0,2 százalékponttal több, mint egy évvel korábban, míg a nőknél ugyanez a mutató 0,3 százalékponttal 62,8 százalékra csökkent.

>>> A Telex további friss híreiért kattintson ide <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!