Egymilliárd forint állami támogatás megy elektromos biciklikre

2020. október 29. – 12:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntektől elérhető az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató, 1 milliárd forint keretösszegű pályázat – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Az első pályázási időszak november 23-tól 27-ig tart, ezután havi rendszerességgel nyújthatók majd be a jelentkezések egészen 2021. október 29-ig, vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig – ismertette Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

A támogatás a jármű árának legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében maximum 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig. A pályázat során magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz. Elsősorban a munkába járást szeretnék segíteni, ezért munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentum csatolása is szükséges lesz – jelezte az államtitkár.

Szentkirályi hozzátette, hogy a 2020 februárjában elfogadott Klíma- és természetvédelmi akcióterv keretében az elektromobilitás ösztönzése kiemelt kormányzati feladatnak számít, ez a pályázat is ezt szolgálja.

>>> A Telex további friss híreiért kattintson ide <<<

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!