Ismerőseinek és saját cégeinek szórta a közpénzt az úszó vb-s cég körözött vezetője

2020. október 29. – 09:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesen kaotikus volt a lassan egy éve körözés alatt álló Balogh Sándor vezette Bp2017 Nonprofit Kft. működése, derül ki a G7 által kiperelt szerződésekből. Ez volt az a cég, amely a 2017-es, 25 milliárdról több mint 100 milliárdba kerülő úszó vb szervezéséért felelt.

A lap által hosszas pereskedés végén megszerzett szerződésekből kiderül, hogy Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős miniszter korábbi férje, Balogh Sándor kiterjedt céghálóz üzemeltetett, hogy ismerőseinek és saját cégeinek, érdekeltségeinek juttasson a szervezésre kapott pénzből. Ezen cégek egy része Mager lakásán működtek, míg több másik céget a NAV adóslistáján szereplő emberek vezettek.

A G7 kiemeli, hogy ugyan nem egyszeri, milliárdos tételekről van szó, de a céghálóval kialakított szerkezet lehetőséget adott arra, hogy rengeteg kisebb kifizetéssel Balogh érdekeltségébe kerüljön az adófizetők pénze.

Balogh Sándor körözési fotójaFotó: police.hu
Balogh Sándor körözési fotójaFotó: police.hu

A kifizetések között szerepel egy bizonyos CH-Industries Zrt. nevű cég, amely egyrészt azóta már felszámolás alatt áll, másrészt egy céghálón keresztül láthatóan Balogh Sándor volt a tulajdonosa, tehát

Balogh saját magának fizetett az állami pénzekből.

Ez a cég műszaki projektvezetés, illetve tervező mérnöki feladatok címén számlázott, de a pontos végösszeg nem szerepel a kiperelt adatokban, ahogy a lap arra sem kapott választ, hogy pontosan milyen feladatokat végzett el Balogh cége, és arra sem, hogy a megbízást összeférhetetlen volt-e.

A kifizetések között több, a G7 szerint Balogh-hoz köthető cég is szerepel, közte egy olyan (Design Group), amely már a 2016-os beszámolóját sem adta le, és ez azóta sem változott, ami miatt 2018-ben elindították a cég kényszertörlését.

A Bp2017 működése alatt személyi asszisztensi feladatokra összesen 8 millió forintot kapott egy nő (F. Zsuzsanna), akit eltiltottak a cégvezetéstől, miután több mint húsz olyan cégben töltött be pozíciókat, amelyek felszámolás vagy kényszertörlés alatt állnak.

A lap által kiperelt szerződési adatokról itt olvashat el mindent.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!