5,7 milliárdért fejlesztheti Mészáros Lőrinc a Pécsi Tudományegyetemet

2020. október 28. – 13:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb jelentős, 5,7 milliárdos támogatást kapott a Pécsi Tudományegyetem a 2015-ben bejelentett Modern Városok Program folytatására, a pénzből Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV fejlesztheti az egyetemet.

A SzabadPécs cikke szerint az intézmény 2015-ben 24 milliárd forintos támogatást kapott új orvostudományi kampusz építésére, infrastruktúra-fejlesztésre, elsősorban a külföldi hallgatók létszámának növekedését megcélozva.

A fejlesztéseknek köszönhetően az orvostudományi karnál olyan modern technikával felszerelt épület jöhet létre, amely költséghatékony és környezettudatos. A fejlesztés a nemzetköziesítési program része. Az épület 1800 hallgató befogadására, egyidejű oktatására lesz képes, amin túl 200 kutatóhelyet is biztosítani tudnak. Az épület berendezései (beépített rendszerek, bútorzat) mellett a környezet és a kiszolgáló-infrastruktúra is megújul: egy parkoló is kiépíthető a többlettámogatásból.

>>>Kattintson ide, ha a legfrissebb híreink közül válogatna!>>>

Az 5,7 milliárdos többlettámogatásra az építőipari árrobbanás miatt volt szükség, a fejlesztéseket az építési kivitelezést elnyerő cég fogja megvalósítani, azaz a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó ZÁÉV Zrt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!