Jövőre jön a Harley Davidson elektromos biciklije

2020. október 28. – 19:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután a Harley-Davidson évek óta komoly veszteségeket kénytelen elkönyvelni, nyáron pedig 700 alkalmazottját kellett elbocsátania, rájött, nem szabad leragadnia a böhöm nagy krákogó motoroknál. El is indított egy elektromos biciklikkel foglalkozó alvállalkozást, melynek termékeivel egy fiatalabb, városiasabb és környezettudatosabb vásárlói réteget akar megcélozni.

Ezek az e-biciklik még csak nem is a Harley-Davidson név alatt gördülnek majd, hanem „Serial 1” elnevezést kapták (a Serial Number One volt a cég első motorjának a neve), és a prototípus kedden tartott bemutatóján elhangzottak alapján valamikor 2021 első felében kezdik el őket forgalmazni. Az anyacégen belül egyébként már korábban is belekezdtek az e-bicikli-fejlesztésbe, a konstruktőrcsapat feje lett a Serial 1 cégvezetője.

A koronavírus járvány egyébként az egész világon nagyot lendített az elektromos biciklik piacán, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy az emberek igyekeztek elkerülni a közösségi közlekedést. És mivel a járvány még legalább jövő tavaszig kitart, a konjunktúrát valószínűleg a Harley Davidson is meg tudja majd lovagolni.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!