Csehországban terjeszkedhet az MVM

2020. október 27. – 15:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Bizottság – az uniós összefonódás-ellenőrzési rendelet alapján – jóváhagyta, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. felvásárolja a csehországi innogy Česká republika a.s. (iCR) nevű energetikai vállalatot – közölte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

Az iCR a cseh kiskereskedelmi villamosenergia- és földgázpiac egyik szereplője. A cég termeléssel, nagykereskedéssel, elosztással és bizonyos kiegészítő tevékenységekkel is foglalkozik. Az MVM állami tulajdonú, vertikálisan integrált energiaipari csoport, amelynek portfóliója a teljes magyar energiarendszert lefedi.

Az MVM tevékenysége a hőtermelésre, a villamosenergia-kereskedésre, a földgázkereskedésre és -tárolásra, az átvitelirendszer-irányításra, a nagy- és a kiskereskedelmi földgáz- és villamosenergia-szolgálatásra, a távfűtésre és a távközlési szolgáltatásokra is kiterjed.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

A Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a tervezett felvásárlás nem vet fel versenyjogi aggályokat, mivel a tervezett ügylet eredményeként a vállalatok együttesen csak mérsékelten erős piaci pozícióval fognak rendelkezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!