Felülbírálta az ügyészség a rendőrséget, folytatódik a nyomozás a Mátrai Erőmű ügyében

2020. október 20. – 12:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hatályon kívül helyezte a Gyöngyösi Járásbíróság a rendőrség – Mátrai Erőművel összefüggésben végzett – nyomozást megszüntető határozatát arra hivatkozva, hogy szerintük a nyomozó hatóság nem tett meg mindent a tényállás tisztázása érdekében, így arra megalapozatlanul került sor.

Az Átlátszó blog írja, hogy a rendőrség még szeptemberben döntött a Mátrai Erőműnél történt környezetszennyezés miatt indult eljárás megszüntetéséről, miután arra jutottak, hogy a környezetszennyezés nem a hatóságok elnéző hozzáállása, hanem a szennyezésért felelős cég technológiai fegyelmezetlensége miatt alakult ki, maradandó egészségkárosodást senki nem szenvedett, a szakhatóságok pedig megfelelően tették a dolgukat az ügyben.

Az erőmű környezetében tapasztalt víz- és légszennyezés miatt az Átlátszó 2019. novemberi cikke után tettek feljelentést többen is környezetkárosítás és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt. Később hivatali visszaélés miatt is indult nyomozás, szintén az Átlátszó cikkét követően, végül pedig az ügyeket összevonták. Miután a Gyöngyösi Járási Ügyészség október 12-i határozatával hatályon kívül helyezte a rendőrség határozatát, az ügyet folytatni kell.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!