Több mint egymilliárd eurós veszteséggel zárta a harmadik negyedévet a Lufthansa

2020. október 20. – 19:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A német nemzeti légitársaság, a Lufthansa 1,26 milliárd eurós (közel 460 milliárd forint) üzemi veszteséggel zárta a harmadik negyedévét, írja a Reuters.

A légi vállalat keddi közleménye szerint egy évvel korábban még 1,3 milliárdos nyereségük volt az év hasonló iőszakában, ugyanakkor a 2020-as második negyedévhez képest csökkenteni tudták a veszteségeiket azzal, hogy bizonyos járataikat ritkították. „A világjárvány és az utazási korlátozások miatt várhatóan alacsony lesz a légi utazás iránti kereslet a téli hónapokban is” – áll a társaság közleményében, amiben azt is írják, hogy képesek elviselni a járvány okozta további gazdasági veszteségeket.

Ennek eredményeként a Lufthansa-csoport légitársaságai valószínűleg csak a kapacitásuk 25 százalékát fogják üzemeltetni a negyedik negyedévben. A szeptemberig tartó három hónap alatt a Lufthansa korrigált szabad cash-flowja 2,07 milliárd euróval csökkent a tavalyi 416 millió eurós nyereségről. A járattörlések miatt mintegy 2 milliárd eurót kellett eddig visszafizetniük. A csoport szerint továbbra is 10,1 milliárd eurós készpénztartalékkal rendelkeznek, amiből 6,3 milliárd euró le nem hívott állami forrás.

>>> A Telex további friss híreiért kattintson ide <<<

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!