Kitalálta a pályázatot a fideszes politikus, aztán a felesége és az anyja is nyert rajta

2020. október 8. – 08:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Witzmann Mihály fideszes politikus két közeli hozzátartozója is nyert a Kisfaludy-pályázaton, amelynek ötletgazdája maga a politikus, írja a Blikk.

A képviselő felesége 2,4 millió forintot (három szoba felújítására pályázott), édesanyja pedig 2 millió forint (két szobát újítana fel) állami pénzt kapott, hogy fejleszthessék balatonlellei szálláshelyeiket. Saját bevallása szerint maga Witzmann az ötletgazdája és kezdeményezője a Kisfaludy-pályázatnak.

„Év elején személyesen kezdeményeztem miniszterelnök úrnál, hogy a magánszálláshelyek fejlesztését is támogassa a kormány. A tárgyalások eredményesnek bizonyultak, így a Magyar Turisztikai Ügynökség már májusban meghirdette a magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázati felhívást. A kezdeményezéssel az volt a célom, hogy a szállodák, kempingek és a panziók mellett a legkisebbek, azaz a magánszálláshely-kiadók is részesülhessenek állami támogatásban”írta a politikus július végén a Facebookon.

(Kattintson ide a legfrissebb hírekért!)

A képviselő szerint senkinek sem okozott semmilyen hátrányt, hogy a hozzátartozói is indultak a pályázaton. Elmondta, hogy összesen 60 milliárd forint állt rendelkezésre, amiből 45 milliárd forintot ítéltek oda a nyerteseknek, vagyis 15 milliárd forint megmaradt. „Ebből az is következik, hogy az édesanyám lakásának kettő, illetve anyósom lakásának három szobájára beadott pályázat senki számára nem okozott semmiféle hátrányt, és senkinek nem csökkentette a nyerési esélyeit” – mondta a képviselő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!