310 millió forint támogatást kapott a lélegeztetőgép-biznisz egyik szereplője

2020. október 8. – 09:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az OTT-ONE Nyrt. több mint 310 millió forintot kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretéből – írja az MTI.

A társaság a Magyar multi program felhívására pályázott, projektjének teljes költsége 689 millió forint. Az összegből elektronikai eszközöket gyártó üzem, és korszerű gyártási környezet jön létre 2021-ben – írták.

(Kattintson ide a legfrissebb hírekért!)

Az OTT-ONE azt is közölte, hogy teljesített egy több mint 1 millió eurós külföldi megrendelést. Az online oktatási licenc teljesítési igazolását szerdán állították ki. Az informatikai cég szerint a megbízás a távmunkát, távoktatást biztosító rendszerek iránti igény növekedését mutatja. A budapesti székhelyű cég tavaly és tavalyelőtt is 200 millió forintot meghaladó adózott vállalkozási eredményt ért el.

Az OTT-ONE részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek. Árfolyamuk 157 forintig emelkedett szerdán. Legalacsonyabb értékük egy éven belül 89 forint, a legmagasabb 272 forint volt.

Az OTT-ONE Nyrt. neve a kormány lélegeztetőgép-beszerzései miatt ismert, az első hullám alatt többek között rajtuk keresztül szereztek be lélegeztetőgépeket Kínából. Akkor egyebek mellett 800 lélegeztetőgépről írtak alá megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztériummal (KKM), valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal, összesen több mint 12 milliárd forint értékben.

A napokban pedig azzal került a sajtóba a cég, hogy a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárás keretében megállapította, hogy az egyik részvényes az OTT-ONE egyik vezető tisztségviselőjétől bennfentes információról szerzett tudomást arra vonatkozóan, hogy a cég zártkörű alaptőke-emelést hajt végre. A jegybank szerint a bennfentes információ birtokában az illető olyan tőzsdei megbízásokat adott, melyek tiltott bennfentes kereskedelmet valósítottak meg, a részvényes tevékenysége alkalmas volt arra, hogy károkat okozzon a befektetőknek és veszélyeztesse a pénzügyi rendszerbe vetett befektetői közbizalmat – közölte a jegybank.

Az MNB a részvényest 10 millió forintra bírságolta, megtiltotta részére azok ismételt megsértését, és bennfentes kereskedelem gyanújával feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen. Ezenkívül a bennfentesek jegyzékének összeállítására vonatkozó előírások megsértése miatt az MNB 5 millió forint felügyeleti bírsággal sújtotta az OTT-ONE-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!