800 új munkahelyet hoz létre Ózdon a Wellis

2020. október 07. – 15:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar tulajdonú Wellis Zrt. 8,5 milliárd forintos beruházással 800 új munkahelyet hoz létre Ózdon és környékén, írja az MTI. Ehhez a kormány 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Wellis egy a területről kivonuló külföldi vállalat helyét veheti át az ország egyik legszegényebb térségének munkaerőpiacán, az elektronikai termékeket gyártó ABB ugyanis februárban jelentette be, hogy év végéig fokozatosan bezárja ózdi gyárát, amivel csaknem 1200 embernek szűnik meg a munkája.

A Wellis megvette az ABB otthagyott ózdi telepét, a 29 ezer négyzetméternyi gyárterületre új gépeket visz, 20 ezer négyzetméteren pedig logisztikai központot épít. A beruházással világviszonylatban is jelentős gyártókapacitást hozhat létre a medencegyártásban.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass