Elektromos kamiont állítottak szolgálatba a győri Audi-gyárban

2020. október 7. – 16:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elektromos kamiont állított szolgálatba a győri Audi-gyárban az Innovatív-cégcsoport, írja az MTI. Jelenleg a cégcsoport tíz hagyományos, belsőégésű motorral szerelt kamionnal biztosít szállítást az Audi járműgyárai között Győrben. Egyet most kiváltottak elektromossal, a tervek szerint 2022-re már mind a tíz kamion elektromos lesz.

Egy ilyen jármű egy évben a saját össztömegének megfelelő károsanyaggal kevesebbet bocsát ki, mint egy hagyományos. Lipovics Tamás, az Innovatív Raktárlogisztika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy közepes vállalkozásként csak akkor tudnak versenyképesek maradni, ha innovatív megoldásokat alkalmaznak. Ezért ruháztak be egy elektromos kamionra, amelyet a nap 24 órájában a járműgyár kiszolgálásra használnak fel.

A cég jelenleg 157 embert foglalkoztat Győrben hat telephelyén. A nyilvános céginformációs adatok szerint tavaly 1,08 milliárd forint árbevételt értek el, 620,9 millió forinttal többet, mint 2018-ban. Nyeresége 61,9 millió forinttal 182,5 millió forintra nőtt.

Bántó Ruben, a debreceni székhelyű – az elektromos kamion alvázát gyártó – Elektromega Kft. igazgatója elmondta, a hazai fejlesztésű kamion tisztán elektromos meghajtású, egy töltéssel képes Debrecenből a fővárosba eljutni. Speciális felhasználásra tervezték, így raktárlogisztikai kiszolgálásra ideális, rakodás közben is lehet tölteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!