Átadták Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkját Győrben

2020. október 7. – 13:36

frissítve

Átadták Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkját Győrben

Másolás

Vágólapra másolva

Átadták Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkját Győrben, az Audi logisztikai központjában, írja az MTI. Magyarország vállalta, hogy a 2030-as évekre a magyar villamosenergia-termelés kilencven százaléka karbonsemleges lesz, ennek érdekében folyamatosan növeli a napenergia és a nukleáris energia kapacitásait – mondta az átadón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

(A Telex legfrissebb híreit ide kattintva érheti el!)

A kormány ugyanakkor a „reális, észszerű” megközelítésben hisz, vagyis kiegyensúlyozottan, „kéz a kézben kell járnia” a gazdaságnak, a versenyképességnek és a környezetvédelemnek. Mindannyian zöld jövőt, tisztább vizet, tisztább levegőt szeretnénk, de ezzel párhuzamosan meg kell őrizni a magyar emberek munkahelyeit és az ország gazdaságának versenyképességét – mondta, majd hozzátette, a világon 21 olyan ország van, amely tavaly úgy tudta növelni gazdasági teljesítményét, hogy közben folyamatosan csökkentette károsanyag-kibocsátását, és Magyarország közéjük tartozik.

Az Audi logisztikai központjának tetején az Audi és az E.ON együttműködéseként több mint 4 milliárd forintból megépült, 160 ezer négyzetméter területű napelempark 36 ezer napelemből áll. Ez közel ötezer háztartás éves energiaszükségletét termeli meg, és több mint ötezer tonnával kevesebb káros anyag kerül a levegőbe.

Az Audinál 2018-ban kezdték el az elektromos motorok sorozatgyártását Magyarországon, és azok új generációjának, a performance motorcsaládnak a sorozatgyártása is Győrben indul. Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke arról beszélt, hogy a győri vállalat az Audi telephelyei közül másodikként működik karbonsemlegesen.

(Borítókép: 2020. október 7-én adták át az Audi Hungaria Zrt. logisztikai központjának tetején a 160 ezer négyzetméter területű napelemparkot, amely 36 ezer napelemből áll. Fotó: Audi Hungaria / MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!