A Kutyapárt képviselője saját munkaadóját perli parkolási adatokért

2020. október 7. – 16:27

frissítve

A Kutyapárt képviselője saját munkaadóját perli parkolási adatokért

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába ül a XII. kerület képviselőtestületében az MKKP-s Kovács Gergely, így sem tud hozzájutni a kerületi parkolás bizonyos dokumentumaihoz, ezért a Kutyapárt most pert indít az önkormányzat ellen – írja a 444.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kováccsal több, mint száz napja pingpongozik a kerületi jegyző és az érintett parkolási cég, ezért döntött úgy, hogy most már bíróságra viszi az ügyet. A Kutyapárt elnöke az önkormányzati Fáber Kft. Sessionbase Kft.-vel kötött szerződéseinek mellékleteit és néhány másik dokumentumot szeretné megnézni. A törvény szerint ezt 30 napon belül kellene lehetővé tenni számára, de 106 nap alatt nem jutott közelebb a megoldáshoz. Pokorni Zoltán polgármester a szeptemberi testületi ülésen arról beszélt, hogy

ezekkel csak szívatják az önkormányzatot, és „büntető jellegű” adatigénylést folytatnak.

A 444 a nyáron írt arról, hogy a Sessionbase Kft. szinte egyeduralkodó a fővárosban és jelentős, racionálisan nehezen magyarázható árkülönbségekkel dolgozik. A XII. kerületi parkolási cég, a Fáber Kft. 870 milliós (bruttó 1 milliárd 105 millió forint) megbízást adott a Sessionbase-nem tavaly decemberben, a lap furcsának találta, hogy a Sessionbase havi 14,5 millió forintot számít fel, miközben például az I. kerületben csupán 1,42 millió a havidíj. Kovács Gergely adatgyűjtése szerint régebben nem volt ekkora különbség a két kerület között. Fáber Kft. ügyvezetője, Wachsler György azzal magyarázta a dolgot, hogy Sessionbase Kft. (ami egyébként honlapja szerint egy szoftverfejlesztő cég) olyan feladatokat is ellát a kerületben, amelyeket a többi szerződés nem tartalmaz, pl. karbantartja az automatákat, elszállítja belőlük az aprópénzt.

Azt, hogy egészen pontosan mit és mennyiért végez a Sessionbase Kft. a XII. kerületben, nem a közbeszerzés vagy a cégek közötti szerződés tartalmazza, hanem azok a dokumentumok, amiket most bírósági úton próbál megszerezni az MKKP.

(Borítókép: Kovács Gergely beszél a XII. kerületi testületi ülésen. / MKKP YouTube)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!