Csalás miatt nyomoznak egy szegedi önkormányzati képviselő ellen

2020. október 02. – 14:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott család-, szociális és sportért felelős tanácsnoki tisztségéről, illetve a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról egy szegedi önkormányzati képviselő, Joób Márton, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozást indított ellene – írja az MTI.

Joób Márton ellen – aki egyébként egy szórólapterjesztéssel foglalkozó céget vezet – a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága indított nyomozást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt, a NAV szerint hét társa is volt. A gyanú szerint a csoport 2013 és 2017 között, öt éven át fiktív számlázással csaknem 250 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. A Kecskeméti Járásbíróság július 30-án elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, melyet később 90 nappal meghosszabbított.

Joób Márton (Összefogás Szegedért) a szegedi polgármesteri hivatal pénteki közleménye szerint az elmúlt két hónapban a tanácsnoki tisztségért őt megillető tiszteletdíjat a Pintér Sándor professzor által vezetett Újszülött Életmentő Alapítvány javára ajánlotta föl.

Kövess minket Facebookon is!