Tatárföldön épít gumibitumen-gyárat a Mol

2020. szeptember 28. – 18:12

frissítve

Tatárföldön épít gumibitumen-gyárat a Mol

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenhárommillió dolláros beruházással gumibitumen-gyárat épít a Mol az oroszországi Tatár Köztársaságban az ottani olajvállalattal együttműködésben, írja az MTI. Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be hétfőn Budapesten, miután fogadta Albert Karimovot, a Tatár Köztársaság miniszterelnök-helyettesét.

Szijjártó elmondta, hogy az előkészítő munkák zajlanak, a vegyipari laboratóriumi kutatások jó eredményeket mutatnak, a kormány jelenleg arról tárgyal a Mollal, hogy a kabinet mekkora állami támogatást tud biztosítani a beruházáshoz.

„A keleti nyitás jegyében az Oroszországgal folytatott gazdasági, kereskedelmi és energetikai együttműködés fontos szerepet játszik a magyar külgazdasági törekvések sikerre vitelében”

- nyilatkozta Szijjártó Péter. A megállapodást Világi Oszkár, a Mol csoportszintű innovatív üzletágak és szolgáltatások ügyvezető igazgatója és Nail Maganov, a Tatneft Zrt. vezérigazgatója írta alá.

(Borítókép: Világi Oszkár, a Mol csoportszintű innovatív üzletágak és szolgáltatások ügyvezető igazgatója, Nail Maganov, a Tatneft Zrt. vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Albert Karimov, az oroszországi Tatár Köztársaság miniszterelnök-helyettese jelenlétében Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. szeptember 28 -án.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!