Hihetetlenül olcsón vásárolt ki egy önkormányzati üzlethelyiséget egy belvárosi képviselő lánya

2020. szeptember 28. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon nagy kedvezménnyel vásárolt meg a kerülettől egy jó helyen lévő boltot egy V. kerületi fideszes képviselő lánya – írja a 24.hu.

A lap információi szerint Szágerné Fazekas Éva kerületi fideszes képviselő lányának cége a környék négyzetméteráraihoz képest közel milliós engedménnyel jutott hozzá egy Bajcsy-Zsilinszky úti virágüzlet tulajdonjogához, miután a fideszes többségű képviselőtestület megszavazta, hogy 41,4 millió forintért privatizálható a helyiség.

Ez a bérlőnek járó 18 millió forintos kedvezménnyel együtt lett ennyi, eredetileg 59,15 millióra becsülték fel a 108 négyzetméteres (+ 18 nm galériás) ingatlant. A 24.hu gyűjtése szerint kirívóan alacsonynak számít már az eredeti ár is, találtak olyan, szintén kirakatos, Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyiséget, amelynek a szóban forgó ingatlanhoz képest közel hatszoros a négyzetméterára (1,8 millió forint).

A lap birtokába jutott bérleti szerződés szerint nem csak a Száger Anna Anemone Brigid Kft.-je által fizetett vételár volt kedvezményes, hanem az eddigi bérleti díj is: a cég havi 260 ezer forintot fizetett a használatért.

A 24 úgy tudja, személyes érintettsége miatt a virágüzletről szóló testületi szavazásnál Szágerné – aki egyébként a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke – nem nyomott gombot, de a maradék 9 fideszes képviselő támogatta a privatizációt.

Az eladásra szánt önkormányzati ingatlanokhoz a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. cég készíti például az értékbecsléseket, miután a bérlők részéről megérkezett a vételi ajánlat. Az V. kerületben a privatizált ingatlanvagyon meghaladja a kétmilliárd forintot az idén.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass