480 millió forintra büntette a GVH az ÉkszerTV-t

2020. szeptember 28. – 15:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tisztességtelen értékesítési gyakorlat miatt 480 millió forintos büntetéssel sújtotta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az ÉkszerTV-t működtető Emporia Style Kft.-t, közölte hétfőn az MTI-vel a GVH.

A döntést azzal indokolták, hogy a fogyasztókkal szemben tisztességtelen volt az esetenként akár 80-90%-os leárazásként tálalt ékszerakció. A GVH szerint a műsor üzemeltetője agresszív kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, valótlanul állította, hogy a bemutatott ékszerek csak nagyon korlátozott ideig és mennyiségben állnak rendelkezésre a reklámozott kedvező áron, ezzel a fogyasztókat azonnali vásárlásra akarta ösztönözni.

Ezen felül a kedvezményes árakat fiktív, korábban soha sem alkalmazott, piaci árszínvonalnak nem tekinthető alapárakhoz viszonyították, továbbá megtévesztették a fogyasztókat az ékszerek egyes tulajdonságairól nem bizonyított állításokkal.

A megbírságolt cég vállalta, hogy olyan belső eljárásrendet vezet be, amellyel elkerülhetők a jövőbeni, hasonló jogsértések – tájékoztatott a GVH.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!