15 milliárd euróért fog beruházni a Volkswagen Kínában

2020. szeptember 28. – 18:17

frissítve

15 milliárd euróért fog beruházni a Volkswagen Kínában

Másolás

Vágólapra másolva

A Volkswagen német autógyártó csaknem 15 milliárd eurós beruházást fog végrehajtani a következő négy évben kínai partnereivel az elektromos autók piacán — derül ki a vállalat kínai ágazatának hétfőn kiadott közleményéből, írja az MTI.

A wolfsburgi székhelyű autógyártó három közös vállalkozásával – a SAIC Volkswagen, a FAW-Volkswagen és a JAC Volkswagen vállalatokkal – együtt 2020 és 2024 között végzi a beruházást. A cég emellett már elindított egy 33 milliárd eurós befektetést az elektromos autók globális fejlesztésére. A Volkswagen 2025-ig 15 különböző, új energiával működő modellt kíván gyártani Kínában, amelyekkel kínai portfóliójának 35 százalékát tennék ki a teljes mértékben elektromos járművek.

A Volkswagen májusban jelentette be, hogy 2 milliárd eurót fordít elektromosautó-gyártásának bővítésére, 75 százalékra emelve tulajdonosi részét az elektromos autók gyártására specializált JAC Volkswagenben.

Kína a világ legnagyobb piacának számít mind az elektromos járművek, mind pedig a személyi autók kereskedelme szempontjából. A kínai kormányzat a légszennyezettség enyhítésére azt a célt tűzte ki, hogy 2025-re az autóeladások negyedét tegyék ki az elektromos járművek, amelyek jelenleg az új autók forgalmának csupán 5 százalékát teszik ki.

(Borítókép: A Pekingi Autószalon 2020. szeptember 26-án. Wang Zhao / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!