Negyven év után eladják a New York Times által is dicsért Öcsi Étkezdét

2023. április 27. – 17:30

Negyven év után eladják a New York Times által is dicsért Öcsi Étkezdét
Feri, az étkezde tulaja, a névadó Öcsi bácsi fia – Fotó: Ács Bori / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Betegség miatt eladó a 2022. ősze óta már többször is ideiglenesen zárva tartani kényszerülő budapesti Öcsi étkezde. A Bérkocsis utcai hely 1980-ban nyitott, a New York Timesnak a magyar fővárost keserédesen bemutató nagy cikkében az újságíró a legautentikusabb gasztronómiai élményeként emelte ki a pici kifőzdét, ahol gulyáslevest evett. Mi is kipróbáltuk az Öcsi étkezde misztikumát: a hagyományos és olcsó ételeket, illetve a visszajáró vendégkör vonzó hangulatát.

Látogatásunkkor megkérdeztük, hogy ha mindig népszerűek voltak, miért nem léptek tovább soha. „Már nem akarunk növekedni, csak kibírni a nyugdíjig.” A panaszok ellenére a tulajdonos Feri arcán csak mosolyt láttunk, míg ott voltunk. „Sok öröm volt ebben a munkában, most már jóval kevesebb.

A vendégek megelégedettsége az öröm, hogy mindig ugyanazok az arcok jönnek be újra és újra. Ez azt jelenti, hogy ízlik nekik.

Sokan nem értik, nem látják, ez milyen elképesztő munka, reggel fél 5-től dolgozunk, segítségük nincs, mert aki idejön, hamar rájön, hogy mennyire keményen kell dolgozni.” – mesélte akkor.

„Betegség miatt az étkezde eladó. Saját tulajdonú, 40 éve üzemel. Köszönök minden megosztást.” – írják most posztjukban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!