Pincér, egy szeletet kérnék a tökibogyóból vagy a rigófüttyből!
2024. március 7. – 16:53
18. alkalommal hirdette ki a Magyar Cukrász Ipartestület a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-a alkalmából. A magyar cukrászat hagyományaira alapuló és főként magyar alapanyagokra épülő torták a „Szuperélelmiszer” témakörben neveztek idén. 31 torta nevezett a versenyre, a legnépszerűbb alapanyagok a cékla, a sárgarépa, a mák, a sütőtök, az áfonya és a dió voltak.
A döntős torták között van:
- A Dobay Cukrászda Árvácska nevű tortája;
- a szegedi REÖK Fekete gyöngye;
- a Forza Italiától a Hetedhét;
- a váci Édes Vonaltól a Mákvirág;
- a Habcsók cukrászda Rigófüttye;
- Gödöllőről a Solier Cafétól a Tökibogyó.
A zsűri három fordulós értékelés után hirdeti majd ki a győztest. A Magyarország Cukormentes Tortája kategóriára március 25-ig várják a nevezéseket, a két verseny győztesét pedig augusztus elején hirdetik majd ki. A szokás szerint először augusztus 20-tól lehet majd megkóstolni a tortákat. Tavaly a Spicces füge respektus nyerte meg a versenyt, előtte pedig a Huncut szilva herceg.