Makulátlan öltözködésű csatárt veszít Orbán Varga Judit távozásával

2023. június 28. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Egyszerű sötétkék ruhában, szokásos gyöngy fülbevalós szettjében köszön el az igazságügyi miniszterségtől a hivatalos Facebook-oldalán Varga Judit, Orbán Viktor makulátlan öltözködési stílusú csatára, aki szerdán reggel mondott le posztjáról. Varga a lemondását azzal indokolta, hogy mivel várhatóan ő fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját 2024-ben, a feladat egész embert kíván.

Ha valamiben, akkor a megjelenésében szinte sosem hibázott Varga Judit a minisztersége alatt, azt is mondhatnánk, hogy tankönyvszerű, ahogyan a konzervatív irányvonalat képviselte a ruházkodásával. Legtöbbször semleges színű, egyenes vonalvezetésű egybeszabott ruhákat hordott, sokszor kombinálta az elegáns sötétkéket púderszínekkel.

Négy évig tartó minisztersége alatt szinte egyetlenegyszer sem nyúlt mellé, csak néha választott mintás felsőt, de azokat is sötét nadrággal kombinálta. A sötétkék mellé sokszor párosított fehéret, világoskéket vagy halvány rózsaszínt, ennél ügyelve arra is, hogy ne legyen túl babás az árnyalat, inkább maradjon az elegáns vonalon.

Sem a Varga hivatalos Facebook-oldalán megjelent fotók között, sem a vele készített interjúk, sajtómegjelenések közben nem volt jellemzően felismerhető a márkajelzés, nem ordítottak feliratok a ruháiról, mint például Szijjártó Péter külügyminiszter kedvenc Armani pólóiról.

Varga Judit a lazább stílusú ruháiban, farmeres megjelenéseiben sokszor nyúlt az angolszász egyetemekről a divatba átszivárgott úgynevezett preppy stílushoz, aminek főbb jellemzői a kényelmes, természetes anyagok, a klasszikus, visszafogottan sportos összhatású ingek, nadrágok.

A távozó igazságügyi miniszter ruhái emellett természetesen felsőbb kategóriásak, nyilvánvaló, hogy nem sok a tízezer forint alatti ruhája, ha tippelni kellene, inkább a Tommy Hilfiger és afölötti árkategóriájú, amerikai márkákra tennénk a voksunkat.

Bár amikor tavaly január 12-én Orbán Viktor bejelentette, hogy február 1-jétől korlátozzák a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát, Varga egy másfél milliós Cartier Clé de Cartier márkájú, már-már maszkulin karórában mutatott rá a sertéscombra, akkor azért sok kritikát kapott.

Varga Judit tehát a legtöbbször nem túl tolakodóan, nem túl elitistán, márkajelek nélkül jól mutatott a sok férfi között, kevés volt az öltözködésében a felesleges flikflak, kivéve a nemzeti kosztümöt, amit bizonyos alkalmakkor nyilván kötelezően kellett viselnie.

Persze előfordult, hogy a megjelenésével az erős nő képét akarta jelezni, mint például itt is:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!