Republikánus

RSS

Az iskolai LMBTQ is téma volt a virginiai kormányzóválasztáson, ahol figyelmeztető vereséget szenvedtek a demokraták

Az állam inkább a demokraták felé húz, de a párt két ciklusa után veszített az eddigi kormányzó a rendpárti, konzervatív ígéretekkel kampányoló republikánus jelölttel szemben.

A halálos ágyán bánta meg, hogy nem oltatta be magát

Konzervatív véleményvezérek, aktivisták, kisvárosi politikusok boldogan posztoltak arról, hogy mekkora hülyeség a maszk, és hogy köszönik, de nem kérik a vakcinát. Aztán elkapták a koronavírust.

Amerika egyik republikánus képviselője mérges Bidenre, mert az elnök nem tesz semmit a „zsidó űrlézerek elszaporodása” ellen

A republikánus képviselőnő maga sem tudja, mire is lenne jó pontosan az úgynevezett „zsidó űrlézer”.

Fél évvel bukása után adatgyűjtési botrány dagad Trump körül

Kiderült, hogy az előző kormány alatt az amerikai igazságügyi minisztérium képviselők és újságírók telefonjairól és emailfiókjairól gyűjtött adatokat, hogy az elnök számára kínos szivárogtatások végére járjon. Az a legsúlyosabb korrupciós ügyektől eltekintve példátlan, hogy aktív képviselőkről gyűjtsenek adatokat. Az újságírók vegzálása viszont már a korábbi elnökök alatt is erősödött.

Ahogy várható volt, eltávolították pozíciójából a Trumpot kritizáló vezető republikánus Liz Cheney-t

Cheney a párt elnökségi tagja volt, egyben annak a tíz republikánus képviselőnek az egyike, aki támogatta azt, hogy az év eleji capitoliumi botrány után vonják felelősségre Donald Trumpot.

Épp újra egy hullámhosszon van Trump és a republikánusok szenátusi vezetője

Hol beszólnak egymásnak, hol támogatnák a másikat.

Trump beleszállt a republikánusok szenátusi vezetőjébe

Szerinte a Republikánus Pártot sohasem fogják újra tisztelni, és sohasem fog újra megerősödni, ha Mitch McConnellhez hasonló politikusok állnak az élén.

Elfogadta az amerikai képviselőház a többször vétózott, 2000 dollárnyi ingyenpénzről szóló javaslatot

A demokraták és Trump által támogatott javaslat a képviselőházon átment végül. Trump jövő évi katonai költségvetésre vonatkozó vétóját pedig hatályon kívül helyezték.

Ismét megvétózták a republikánusok a demokraták és Trump által támogatott 2000 dolláros ingyenpénz ötletét

A keddi ingyenpénz javaslatot Trump támogatása után ismét előhozták a demokraták, de a republikánusok most sem engedték át.

A választás véget ért, az igazi háború még csak most kezdődik

Trump vesztett, de a trumpizmus domináns erő maradhat majd az amerikai jobboldalon, miközben a választási tűzszünet végével a demokratáknál is újrakezdődhet az ideológiai harc az újbaloldal és a régi motorosok között.

Mit várhat a Biden-elnökségtől Amerika és a világ?

A koronavírus-járvány kezelésének megtervezéséhez már hétfőn szakértői stáb alakul. Biden sok évtizedes tapasztalatára építve készül pártokon átívelő alkukra, de a demokrata elnök számos terve, főként a gazdasági intézkedések nagyban múlhatnak a szenátusi republikánusokon. A külpolitikában viszont biztosan komoly szemléletváltás jön.