Közösségi média

RSS

Még az ismerőseik Facebook-posztjában is jobban bíznak a magyarok, mint a közmédiában

Miközben 25 EU-s országban a közmédia a legmegbízhatóbb hírforrás, Magyarországon az online híroldalak és a közösségi médiában megosztott információk vezetnek.

Nem hirdet tovább az Európai Bizottság a megújult Twitteren

A testület a dezinformáció és a gyűlöletbeszéd rohamos terjedése miatt döntött az egy ideje X néven elérhető platformra szánt hirdetések leállítása mellett.

Az emberek szeretnék megérteni, miért akar valaki hazudni nekik

Azt viszont nem szeretik, ha megmondják nekik, mi igaz, és mi nem. A különböző konfliktusok során a dezinformáció ugyanarra a kaptafára működik, ezért is hisszük el könnyebben, minél többet halljuk....

Novemberben indul a Facebook- és Instagram-előfizetés: havidíjért nem lesznek hirdetések

A szolgáltatás egyelőre az előfizetők összes fiókjára vonatkozik, jövő tavasztól viszont mindegyik esetében külön díjat számít fel a Meta.

Senki nem lesz összeesküvés-hívő csak attól, ha konteóval találkozik a Facebookon

A Budapest Fórumon összeesküvés-elméleteket és dezinformációt kutató szakértők vitatták meg, kiből lesz konteós, hogyan terjed a propaganda, és hogyan lehet védekezni az álhírek ellen.

Megindult a gratulációcunami Karikó Katalinnak a politikusok között

Szentkirályi Alexandra volt a leggyorsabb, Orbán Viktor egyórás késéssel érkezett a porondra. Van, aki azt emeli ki, hogy Karikó az első magyar Nobel-díjas nő, van, aki azt, hogy ezért fontos a...

Hatalmas bírságot kapott a TikTok, amiért nem védte megfelelően a kiskorú felhasználók adatait

Az ír adatvédelmi hatóság többek közt azt kifogásolta, hogy a tizenévesek profiljainak alapbeállítása nyilvános volt, így bárki hozzáférhetett az általuk megosztott tartalmakhoz.

A TikTok már nemcsak a fiatalok játszótere, hanem virtuális idősotthon is

Elárasztották a TikTokot a muskátlit fotózó nyugdíjasok. Sokáig úgy tűnt, hogy a platform túl modern lesz az időseknek, ma viszont már az óriáscégek is lehetőséget látnak az idős tiktokkerekben.

Mohamed Fatima eladná a közösségimédia-oldalait

Facebook-oldalán az énekesnő azt írta: más vonalon folytatja az életét.

Élesednek az EU szabályai, amelyek miatt belenyúlnak a Facebookba és TikTokba

A felhasználók például kérhetik, hogy egyszerűen időrendben mutassák az ismerőseik és a követett profilok által megosztott tartalmakat, ne egy algoritmus tolja eléjük a kontentet.

Kövess minket Facebookon is!