Bab
Nem az a bableves volt Jókai kedvence, amit róla neveztek el
2024. március 15. – 08:06 - Ács Bori
Ráadásul nem is biztos, hogy olyan mély kötelék fűzte a babhoz, de akkor miért és ki nevezett el róla levest, és az hogyan készül?
A több ezer éves étel, ami fenntartható, tápláló és pihenni hagy
2023. március 1. – 11:47 - Ács Bori
A sólet magát készíti el, így egy ősi megoldást ad a hétvégi pihenésre, ráadásul a jövő alapanyagából készül, szóval egy sok ezer éves módszer, ami 2023-ban is releváns.
Sokkal izgalmasabb is lehet a vajbab, mint levesbe rakva
2022. július 7. – 03:05 - Ács Bori
Hogyan nézne ki a zöldbab egy menő világkonyhában? Pirítva, savanyítva, roppanósan jóval érdekesebb lesz ez a különleges magyar zöldség, érdemes megismerni eddig nem látott arcait.
Ha már a bab a jövő étele, akkor játsszunk vele
2021. március 18. – 19:26 - Ács Bori
A jövő főétele nem a hús, hanem a hüvelyesek lesznek, és ez egyáltalán nem rossz hír, ha megnézzük, hogyan készíti ezeket az alapanyagokat a világ, és ezek alapján kezdünk kísérletezni vele.