A mentőszolgálat nem talált személyi felelőst Magyar Péter esetlapjának kiszivárogtatásánál

2024. október 26. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Mentőszolgálat szerint nincs személyi felelőse a Magyar Pétert érintő szivárogtatási ügynek – számolt be az RTL Híradó. A Bors tavasszal mutatott be két dokumentumot, amiből az derült ki, hogy tavaly mentőt hívhattak Magyar Péterhez mérgezési tünetek miatt, ellátni viszont nem tudták, mert elhagyta a helyszínt. Magyar szerint a mentőszolgálat „NER-káder” vezérigazgatója hazudik.

„Ott volt egy ilyen xanaxos levél, már csak egy darab volt belőle a tízes levélen, nem tudtam, hogy most egyet vagy többet vett be” – mondta Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férjéről, Magyar Péterről tavasszal a Frizbi című műsorban. Arról beszélt, hogy tavaly februárban mentőt kellett hívni Magyarhoz, de állítása szerint volt férje azt mondta neki: mondja le a mentőket, nincs rájuk szükség. Az esetről jegyzőkönyv készült, amit a Bors hozott nyilvánosságra.

A nyilvánosságra hozott bejelentőn a név ki volt takarva, de a lakcímből kikövetkeztethető volt, hogy a Tisza Párt elnökéről lehet szó. A papíron az is látszik, hogy a mentőket visszamondták, mert a beteg ismeretlen helyre távozott. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a szivárogtatás után vizsgálatot indított az ügyben, mivel különösen érzékeny személyes adatok kerültek ki. Most az RTL Híradóval közölték:

a vizsgálat lezárult, a Bors által közzétett információk kapcsán dolgozóik körében nem azonosítottak személyiségi jogsértést vagy adatvédelmi szabályok megsértéséért felelős személyt.

Magyar Péter a döntésre reagálva azt mondta, hogy szerinte az OMSZ nem mond igazat. A Tisza elnöke arról beszélt, hogy pontosan tudni lehet, ki szivárogtatott a sajtónak. „Minden listázva van, dátum, másodpercre pontosan, látni, hogy ki milyen kóddal lépett be és egy bizonyos személyhez köthetően milyen adatot töltött le, úgyhogy nyilvánvalóan hazudik az Országos Mentőszolgálat NER-káder vezérigazgatója” – mondta.

Magyar egyébként feljelentette az OMSZ-t és a Borsot is, információi szerint nyomozás is indult. Az ügyről a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Péterfalvy Attila annyit közölt, hogy náluk indult egy vizsgálat, aminek várhatóan két hét múlva eredménye is lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!