Mészáros Lőrinc és Orbán Áron cégei őrzik a Központi Nyomozó Főügyészség épületeit a következő három évben

2024. október 25. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

A következő három évre Mészáros Lőrinchez és Orbán Áronhoz, a miniszterelnök testvéréhez köthető cégek nyerték el a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) épületeinek őrzésére kiírt, nettó 1,1 milliárdos közbeszerzést – írja az Átlátszó. A megbízásért még két cég indult, őket azonban kizárták.

A KNyF épületeit egyébként már évek óta a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft látja el, mellette futott be győztesként a Bank Biztonság Bizalom Zrt. Utóbbi cég egyik tulajdonosa a Multi Shoot Zrt., amelynek Orbán Áron az ügyvezetője – a cég neve egyébként Orbán Áron vízumlobbis ügyében is szerepet játszott. A Bank Biztonság Bizalom Zrt. a KNyF mellett többek között a Fővárosi Ítélőtáblának és a Paks II. Atomerőmű Zrt.-nek is dolgozik.

A Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft.-t – amely egyébként már 2016 óta védi az ügyészségi épületeket – még 2022-ben vásárolta meg Mészáros Lőrinc cége. Az őrző-védő cégről tavasszal még a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételek miatt írtunk. Ezen korábbi felesége, Varga Judit – még igazságügyi miniszterként – arról beszélt, hogy Rogán Antalék kihúzatták a Schadl-Völner-ügy ügyészségi iratainak egyes részeit. Fürcht Pál főügyész akkor azt mondta, az épületet őrző külsős cég tud és számol be arról, ki megy be és ki jön ki az ügyészségi épületből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!