A gödöllői polgármester bizalmasának magatartásával volt baj, ezért fordultak szembe Gémesivel a képviselői

2024. október 25. – 18:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt években többször, az elmúlt egy hónapban három alkalommal jelezték egyértelműen Gémesi György gödöllői polgármesternek, hogy kabinetvezetőjének, L. Péterfi Csabának a városban, illetve kollégáival szemben tanúsított magatartásával olyan szinten nem tudnak azonosulni, hogy kérik a munkaviszonyának megszüntetését – áll abban a kilenc képviselő által felvállalt bejegyzésben, ami csütörtök késő este jelent meg a gödöllői önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán.

A kabinetvezető „foglalkoztatása már régóta hatalmas károkat okoz nemcsak a hivatal, de a város közössége számára is, nem Gödöllő érdekeit szolgálja”

– írták a képviselők.

De mi lehet az a viselkedés, ami így felbosszantotta a gödöllői városatyákat? Információink szerint L. Péterfi Csaba 18 éve dolgozik Gémesi György mellett mint kabinetfőnök, és ő a polgármester legfőbb bizalmasa. Helyi forrásokból megtudtuk, hogy a konfliktus vele nem az utóbbi időkben alakult ki, lényegében „18 éve folyamatos feszültség van a városban a magatartása miatt”. Mint közölték lapunkkal: a kabinetvezető többször olyan hangnemben beszélt másokkal, hogy azt sokan megalázónak, fenyegetőnek tartották. Kerestük L. Péterfi Csabát telefonon és SMS-ben, hogy reagáljon a róla elhangzottakra. Röviden azt válaszolta, hogy nem kíván élni a nyilatkozatételi lehetőséggel.

A kabinetvezető viselkedésének tarthatatlanságát a Gödöllőn túlnyomó többséget és a polgármesterrel egy csapatot alkotó Lokálpatrióta Klub képviselői gyakran jelezték Gémesi Györgynek, legutóbb két órán át beszéltek vele erről. Gémesi azonban mindig megvédte bizalmasát, állította egy, a gödöllői városháza ügyeire rálátó forrás. Így hát nem maradt más eszközük, mint ami a legutolsó ülésen történt: 12-2 arányban leváltották őt.

A képviselők bejegyzése szerint Gémesi György polgármester a többségi döntést sajnos nem tudta tudomásul venni, és válaszként megvonta Bárdy Péter alpolgármester jogköreit. „Polgármester úr a mai nap során önmagához is méltatlan nyilatkozatokat tett, ezért szükségesnek látjuk, hogy mi is megszólaljunk” – írták.

Közölték: mindannyiukat Gémesi kérte fel képviselőjelöltnek, megtiszteltetésnek tartották, hogy vele egy csapatban indulhattak. Végtelenül sajnálják, ami most vele történik. A leváltás után egyöntetűen megerősítették a polgármestert abban, hogy támogatják, és biztosították arról, hogy csupán egyetlen, de fontos és sokakat érintő ügyről van szó. Értetlenül és döbbenten állnak az előtt, hogy Gémesi az ellenkezőjét kommunikálja, és Bárdy Péter alpolgármestert olyan rágalmakkal illeti, mely becsületét, hűségét és szándékait megkérdőjelezik. Ennek ellenére továbbra is tisztelik és szeretik Gémesi Györgyöt, és amit tettek, érte tették, nem ellene – közölték.

Mint írtuk Gémesi György 34 éve vezeti Gödöllőt, de most váratlanul szembekerült saját alpolgármesterével, Bárdy Péterrel, miután elvesztette az egyik legközelebbi tanácsadóját, L. Péterfi Csabát. A csütörtöki testületi ülésen a Gödöllői Lokálpatrióta Klub (GLK) 8 képviselője Bárdy vezetésével szembefordult Gémesivel, Bárdy javaslatára a főtanácsadói pozíciót, amelyet Gémesi bizalmasa töltött be, villámgyorsan megszüntették.

Gémesi, bár ellenezte a javaslatot, azt nem tudta megakadályozni, és a testület 14 tagjából 12 megszavazta a döntést. Válaszul Gémesi visszavonta Bárdy Péter összes hatáskörét, és a történteket puccskísérletként értékelte egy videóban (ami azóta elérhetetlenné vált.)

Elértük viszont Gémesi Györgyöt, aki közölte: nem akar többet nyilatkozni az ügyben. Elmondta, hogy a közösségi oldalán közzétett videó azért vált elérhetetlenné, mert csak ideiglenesen,  24 órára tette fel. Arra a kérdésre, hogy helyreállhat-e a bizalom a gödöllői testületben, azt válaszolta: a munka fog helyreállni.

Külön érdekessége a történetnek, hogy a képviselők a bejegyzésük alatt azt írták: „A Gödöllő facebook oldal adminjogai hétfő reggel visszaállnak. Ezt követően ezt a nyilatkozatot vélhetőleg törölni fogják, ezért arra kérünk mindenkit, aki támogatásáról tud biztosítani minket, hogy ossza meg bejegyzésünket.” Korábban Gémesi a videóban arra utalt, hogy a hivatalos Facebook-oldalt valaki átvette, de nem mondta el, hogy ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!