A nap hőse a turult alakító ölyv, ami nem volt hajlandó engedelmeskedni a Mi Hazánk megemlékezésén

2024. október 23. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

Rövid időre megakadt a Mi Hazánk '56-os megemlékezése szerdán délután a XII. kerületben, amikor a Böszörményi úton turult szimbolizálva röptetni kezdtek egy ölyvet. A madarat eredetileg azért vitték az Istenhegyi és a Böszörményi út sarkán lévő területre, ahol a Turul-szobor áll, mert a Mi Hazánk Turul térré nevezné át a területet, az ölyvvel a turult akarták szimbolizálni.

A turult alakító ölyv a Mi Hazánk megemlékezésén – Fotó: Molnár Réka / Telex
A turult alakító ölyv a Mi Hazánk megemlékezésén – Fotó: Molnár Réka / Telex

Az ellenzéki párt megemlékezése során Novák Előd a XII. kerület közelben lévő önkormányzati épülete felé fordított egy '56 korabeli ágyút, és leadott vele egy lövést, ezzel azt üzente a kerület vezetését október elején átvevő kutyapártos polgármesternek, Kovács Gergelynek, hogy „inkább ezt a puskaport szívja”.

A ölyvnek egy kört kellett volna leírnia, de valószínűleg megzavarodhatott a füsttől, mert először nekirepült egy fának, majd hosszú percekig nem volt hajlandó visszamenni a solymászhoz, helyette leszállt a Böszörményi útra.

Novák Előd erre azt mondta, a kerület polgármesterének a szobor helyett „lenne még tennivalója bőven ebben a betondzsungelben”. A Mi Hazánk alelnöke a jelenet után azt mondta, az ölyvnek nem esett baja.

Az október 23-i eseményeket, megemlékezéseket ebben a cikkben követjük folyamatosan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!