Magyar Péter: Ma is élnek köztünk gyávák, sehonnai bitangok

2024. október 23. – 17:26

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter folytatta: elhatározták, hogy a Tisza Párt visszaadja a hatalom által kisajátított jelképeket, mint az '56-os lyukas zászló. „Emlékeztessen a kötelességünkre: megóvni és megvédeni a hazánkat”. Ez a jelkép „segít felismerni az árulókat, akik hebegve-habogva, csűréssel-csavarással próbálják menteni a menthetetlent”, akár Orbán Balázs.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Magyar szerint az ünnep az, amikor a nép érzi, hatalmasabb az elnyomóinál, amikor elzavarjuk a diktátorokat. „Ünnepelni kell azt is, amikor egy nép önmaga legjobb arcát mutatja” – folytatja. Szerinte a magyar nép tiszta arca az 1956. október 23. utáni 13 napban mutatkozott meg a lakosság szolidáris tetteivel. Felteszi a kérdést, gondolunk-e eleget a hősökre, értjük-e a lemondásukat és áldozatvállalásukat. „Vajon hajlandók lennénk-e mi is lemondani a kényelemről” vagy fegyverrel megvédeni a hazát. Bízik benne, hogy a magyarok többsége nem hezitálna.

„Ma is élnek köztünk gyávák, sehonnai bitangok”, idézi a Himnuszt, „akik harminc NER-ezüstért” elárulják a hazánkat. Ők ma is köztünk élnek, irányító pozícióban vannak, és büszkén vallják, hogy nem tették volna meg azt, amit megtettek a pesti srácok 15-16 évesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!