Felmentették a férfit, akit azzal vádoltak, hogy 18 éve megölte az élettársát, és a Tiszába dobta a holttestet

2024. október 22. – 19:52

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszas bizonyítási eljárás után, a fellelhető bizonyítékok beszerzését követően felmentette a Szegedi Törvényszék azt a férfit, akit előre kitervelten, aljas indokból és célból elkövetett emberölés vádoltak.

A nem jogerős ítélet lényege szerint a vádlott 2003-ban ismerkedett meg a későbbi sértettel, és egy évvel később már közös gyermekük született. A vádlott ezután Németországba utazott, ahol 16 hónapra börtönbe csukták. Amíg távol volt, az itthoni sörözőjét az élettársa gondjaira bízta. A söröző vesztességes lett, és egy idő után be kellett zárni. A nő ráadásul elhagyta az élettársát, és új életet kezdett egy másik férfival. A vádlott férfi mindezzel csak akkor szembesült, amikor 2006-ban hazaköltözött Magyarországra. Igen dühös lett.

Egy nyári éjszaka aztán egy ismeretlen férfi és nő elment a sértett szentesi házához, ahol előbb megmérgezték a házőrző kutyát, majd erőszakkal vagy fenyegetéssel egy ismeretlen helyre vitték a nőt.

A sértett holttestét majdnem egy évvel később, 2007. július 3-án a Tiszában, Baks közelében találták meg, azonosítani azonban csak 2020 júniusában tudták.

A Szegedi Törvényszék közleménye szerint a bíróság a bizonyítási eljárás után azt állapította meg, hogy „a rendelkezésre álló közvetett bizonyítékok nem alkotnak olyan zárt logikai láncot, mely alapján minden kétséget kizáróan bizonyított lenne, hogy a sértett halálát idegenkezűség okozta”. Nem bizonyított minden kétséget kizáróan az sem, hogy a vádlott elkövette a gyilkosságot, és azt sem lehet biztosan tudni, hogy a sértett holtan vagy még életében, milyen körülmények között került a folyóba.

A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott bűnösségének megállapítása és büntetés kiszabása érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!