„Mi lehetünk a pesti srácok örökösei” – Magyar Péter a Forradalom lángja emlékműnél gyújtott fáklyát

2024. október 22. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

„Milyen szimbolikus az, hogy az a kormány hagyta magára a forradalom lángját, amely magát nemzetinek mondja” – mondta Magyar Péter kedd este a II. kerületi Nagy Imre téren álló, hányattatott sorsú Forradalom lángja nevű emlékműnél állva.

Az '56-os emlékmű 1996-ban készült el az Ötvenhatos Szövetség közadakozásából, és 2013-ig a forradalom előestéjén, október 22-én minden évben itt gyújtották meg a forradalom lángját, ami egészen november 4-ig, a 1956-os forradalom leveréséig égett. Az emlékművet 2013-ban elszállították a Kossuth térről, és három évvel később a Nagy Imre téren állították fel. Magyar szerint utoljára 2016-ban gyújtották meg a forradalom lángját, és azóta teljesen feledésbe merült az emlékmű.

Három II. kerületi Tisza Szigettel szeretnék feléleszteni a hagyományt, és Magyar azt ígérte: mostantól minden évben október 22-én 19:56-kor meggyújtják a forradalom lángját. „Nagyon örülök, hogy mi lehetünk így a II. kerületiekkel a pesti srácok örökösei, és mi gondoskodhatunk arról a jövőben, hogy ez a láng égjen október 22-től egészen november 4-ig.”

Szerdán innen viszik majd a forradalom lángját a Tisza Párt október 23-i megemlékezésére a Bem József térre, ahonnan a Széna térre vonulnak a résztvevőkkel. Azt ígérte Magyar, hogy méltóképpen emlékeznek meg azokra a hősökre, akik életüket és vérüket adták azért, hogy „mi most itt lehetünk egy szabad Magyarországon az Európai Unió tagjaként”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!