Bokatörés a Remete-barlangnál: a sérült állapota stabil

2024. október 20. – 08:11

Bokatörés a Remete-barlangnál: a sérült állapota stabil
A mentők azonnal a bokatörött túrázó segítségére indultak. Fotó: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat

Másolás

Vágólapra másolva

Október 19-én egy túrázó nő próbált megközelíteni a Börzsönyben egy barlangot, de megcsúszott és a bokáját törte. Öröm az ürömben, hogy a börzsönyi hegyimentők éppen a Duna-Ipoly Nemzeti Park Forgatag elnevezésű rendezvényén vettek részt, amikor a Remete-barlanghoz riasztás érkezett. A családi rendezvény a Királyréten volt, néhányan a gyerekekkel maradtak, de több mentő is azonnal megindult a sérült irányába. Ott voltak

  • a váci hivatásos tűzoltóság,
  • a Kismarosi Önkéntes Tűzoltóság,
  • a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóság,
  • az Országos Mentőszolgálat,
  • valamint a rendőrség emberei.

Mint a börzsönyi mentők közleményükben írják, ez már az ötödik bokatöréshez volt a népszerű Remete-barlangok térségében, így a mentés már rutinosan zajlott. A rendőrség közben gondoskodott róla, hogy a 12-es főúton a mentőegységek biztonságosan tudjanak felkészülni a mentéshez.

Szerencsére az áldozat nem szenvedett más sérülést a bokatörésen kívül, így az állapota kielégítőnek és stabilnak tűnt. A 12-es főúton az Országos Mentőszolgálat munkatársai vették át a sérültet, akit további vizsgálatokra és ellátásra a váci kórházba szállítottak.

A közlemény figyelmeztet, a Remete-barlanghoz vezető ösvények veszélyesek, a közelmúltban a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat a Magyar Természetjáró Szövetséggel és az Ipoly Erdő Zrt-vel együttműködésben figyelmeztető táblákat helyezett ki az odavezető turistaösvényeken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!