Gázspray-vel fújtak arcon egy brazil férfit a biztonsági őrök a bulinegyedben, a fejét többször is a falba verték

2024. október 18. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly nyáron az egyik budapesti szórakozóhely biztonsági őrei gázspray-vel közvetlen közelről arcon fújtak egy brazil férfit, akinek a fejét ezután többször is beleverték a falba. Az életveszélyes sérüléseket okozó őrökre most végrehajtandó börtön- és fegyházbüntetést kért a Fővárosi Főügyészség.

A főügyészség közleménye szerint a négy vádlott egy budapesti, VII. kerületi szórakozóhely biztonsági szolgálatának tagjai voltak, ahol tavaly június 4-én egy Magyarországon élő és dolgozó brazil férfi szórakozott két, szintén brazil barátjával. A három brazil vendég, miután távozott a szórakozóhelyről, az utcán beszélgetett. A biztonsági őrök egyike megpróbálta őket távozásra bírni, majd miután ott maradtak, röviddel hajnali három óra előtt az egyik vádlott, egy 39 éves őr is odament, és a brazilokat gázspray-vel lefújta. Ettől ketten elmentek, az egyik sértett azonban az utca túloldaláról felháborodottan gesztikulált, mutogatott a biztonsági őrök felé.

Ezt látva egy másik, 41 éves őr is odament hozzá, és szintén gázspray-vel közvetlen közelről az arcába fújt. A sértett ezután is a helyszínen maradt, ahol több mint 15 percen át igyekezett a szemébe fújt permetet kitörölni. Eközben időnként továbbra is a biztonsági őrök felé gesztikulált, majd egy közeli konténerből kivett egy üres italosüveget. Ezután három őr körbevette, a 41 éves vádlott gázspray-vel ismét felé fújt, mire a brazil férfi a nála lévő üveget felemelte, de a főügyészség szerint azzal nem támadott vissza.

Az egyik őr azonban hátulról elkapta, a nyakát fojtófogásba szorította és a sértett fejét többször, erősen egy épület falába verte, majd az ütésektől elkábult sértettet a földre dobta.

A támadók közül hárman tovább bántalmazták a földre került férfit. Egyikük a békítő szándékkal közbelépni igyekvő brazil barátját is megütötte és erősen megrúgta, majd társa gázspray-vel lefújta a sértettet, viperával megfenyegette, a távozás közben pedig egy másik őr tarkón is ütötte.

Az összevert sértett a hosszabb bántalmazástól életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezért három támadót életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a másik sértettet megrúgó őrt ezen túl súlyos testi sértés bűntettének kísérletével is, a gázsprayt használó és viperával fenyegető férfit – előélete miatt többszörös visszaesőként – pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolták meg. A főügyészség velük szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és biztonsági őri foglalkozástól eltiltásra tett indítványt a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott vádiratában.

A gázsprayt használó 41 éves férfi esetében indítványozták, hogy ne lehessen feltételes szabadságra bocsátható, illetve rendeljék el egy korábbi, felfüggesztett börtönbüntetésének a végrehajtását is. A nyomozás korábbi szakaszában a vádlottak bűnügyi felügyelet alatt álltak, két támadó egy ideig letartóztatásban is volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!