Momentumos önkormányzati képviselő szerint fideszes családi bizniszt csinált a polgármester a XVI. kerületi önkormányzatból

2024. október 18. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán volt a képviselőtestületi ülése a XVI. kerületi önkormányzatnak, ahol többek között arról döntöttek, hogy kik üljenek be a kerület ügyeivel foglalkozó különböző bizottságokba. A kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter végül több fideszes rokonnak, köztük a saját fiának is önkormányzati állást biztosított, ahogy erről Hollai Gábor, a Momentum önkormányzati képviselője is beszámolt.

Kovács a helyi pénzügyi és gazdasági bizottság tagjának javasolta Szatmáry Kristóf, korábbi fideszes országgyűlési képviselő fiát, Szatmáry Lénárdot, illetve a saját fiát, a gépészmérnök végzettségű Kovács Mátyást.

Szintén érdekesség még, hogy az eredetileg az önkormányzati választáson függetlenként induló Ferenci Zoltánt Kovács az Ügyrendi Bizottság élére javasolta, feleségét, Ferenciné Szőke Katalint pedig a Köznevelési, Kulturális, Sport, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottság tagjának.

Hollai azt is elmondta, hogy ő volt az egyetlen, aki nemmel szavazott a javaslatokkal kapcsolatban, és hogy a Momentum az egyetlen párt a kerületben nem vehetnek részt külsős bizottsági munkákban.

Kovács Pétert megkérdeztük, mi indokolta az említett bizottsági tagok javaslását. A polgármester elmondta, hogy Hollai Gábor is az ő javaslatára lett a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság tagja. Kovács szerint

„egyetlen település sem lehet olyan gazdag, hogy lemondjon saját fiataljainak építő munkájáról, fiatalos lendületükről és sajátságos látásmódjukból adódó javaslataikról”

és ezért nevezte ki fiát, a 29 éves Kovács Mátyást is.

Kovács Péter azt írta, a momentumos képviselő bekerülésével „minden XVI. kerületi megtapasztalhatja, hogy ki tud hasznosabb javaslatokkal élni a bizottságban, a multinacionális nagyvállalatnál mérnökként dolgozó 29 éves Kovács Mátyás, vagy a 50 éves korára Foodora futárrá magát felküzdő, korábban munkanélküli (csak a pártmegbízatásaiból élő) Hollai Gábor.”

A polgármester azt is elmondta, hogy a bizottsági helyeket a választáson győztes Fidesz-KDNP és az ellene indult pártok és szervezetek képviselőinek arányában osztották szét. Ezzel „egy kicsit mindig a ”veszteseknek„ kedvezünk, ahogyan most is, hiszen a 8 bizottságból 3 ellenzéki vezetésű lesz” – mondta Kovács.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!