Egy korrupt börtönőr 100 ezer forintért vállalata, hogy mobilt és gyógyszereket visz be a börtönbe a raboknak

2024. október 17. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva

Egy korrupt börtönőr mobiltelefont, gyógyszereket és egyéb tárgyakat akart becsempészni a raboknak az egyik közép-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben. A férfit a rendőrök elfogták, és hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják – írta a Központi Nyomozó Főügyészség közleménye.

A körletfelügyelőként dolgozó őrmester 2024 nyarától illegális kapcsolatot tartott fenn a rabokkal. Ennek során a fogvatartottak megkeresése alapján vállalta, hogy készpénzért cserébe az elítéltek igényének megfelelően – a szokásosnál kisebb méretű – mobiltelefont, gyógyszereket és egyéb tárgyakat visz be nekik az intézetbe.

Később a férfi a rabok rokonaival egyeztetett a vesztegetési pénzről és a börtönbe tiltott módon bevinni tervezett tárgyak átvételéről. A körletfelügyelő 2024. október 11-én a megállapodásnak megfelelően 100 000 forintot és egy csomagot vett át az egyik elítélt hozzátartozójától azzal a szándékkal, hogy a tiltott tárgyakat a szolgálata alatt átadja a fogvatartottnak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben az ügyészség a hét elején több helyszínen összehangolt bűnügyi akciót tartott az NVSZ és a Készenléti Rendőrség közreműködésével. Az eredményes kutatás és lefoglalás után a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a hivatalos személynek minősülő férfit. A gyanúsított szolgálati jogviszonya a nyomozás során megszűnt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!