Három ponton avatkozna be a kormány a magyar gazdaságba

2024. október 16. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor és kormánytagjai az elmúlt napokban különböző formában sok fórumon bejelentették, hogy a következő időszakban három helyen avatkoznak majd be a magyar gazdaságba. Ezekkel együtt Orbán szerint jövőre 3-6 százalékos gazdasági növekedés jöhet.

A három terület:

  • Megfizethető lakhatás: Erről Budapesttel is tárgyalnának, a terveik között szerepel kollégiumok építése, a fiatalok lakáshoz jutásának elősegítése, akár a lakásbérlésük támogatása, a magyar falu programon keresztül a falusi lakásépítések támogatása. Ezen kívül engedélyezik, hogy az emberek a nyugdíjcélú megtakarításaikat otthonteremtésre, például lakásfelújításra költsék.
  • Béremelés: Orbán szerint jól állnak a tárgyalások a szakszervezetekkel, szerinte meg tudnak majd állapodni a minimálbérről és a béremelések mértékéről. Nem tartja irreálisnak az egymillió forintos átlagbért, bár azt nem mondta el, hogy mikorra tartja ezt elérhetőnek. A diákhitel mellé munkáshitelt is bevezetnének a dolgozó fiataloknak.
  • Kisvállalkozók támogatása: Segítenének a kisvállalkozóknak a méretnövekedésben, ennek a tervnek a munkaneve a Demján Sándor-program. Ennek részeként tőkét és kedvezményes hiteleket juttatnának kis- és középvállalkozásoknak.

Orbán szerint ez a három terv együtt „meg fogja lendíteni” a magyar gazdaságot, és Orbán azt mondja: a következő időszakban ő is ezek megvalósítására fog összpontosítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!